Motive care sustin turismul dentar in Romania

Joi, 23 Martie 2017, ora 12:38
5678 citiri
Motive care sustin turismul dentar in Romania

(P) Imediat dupa Revolutia din 1989, Romania a atras atentia, fiind o tara care oferea multe oportunitati. Facand referire doar la domeniul medical, in speta, cel stomatologic, azi, in tara noastra se poate vorbi despre turismul stomatologic.

Desi, persoane din afara granitelor tarii vin in toate orasele mari pentru a beneficia de servicii stomatologice de cea mai buna calitate, Bucurestiul se detaseaza in randul acestora, fiind orasul in care s-a dezvoltat cel mai mult turismul dentar.

Potrivit Dr. Aristide, in Bucuresti exista cabinete individuale si clinici dentare care au investit in resurse si facilitati de cea mai inalta tehnologie pentru a oferi servicii stomatologice premium, indiferent de tara de provenienta a persoanelor care apeleaza la acestea.

celasi doctor stomatolog explica dezvoltarea turismului medical prin faptul ca tratamentele profesionale in anumite sectoare, precum stomatologie sau chirurgie cosmetica, nu sunt incluse in domeniul sanatatii publice in multe tari.

Preturile practicate in domeniul stomatologic in alte tari sunt extrem de mari, ceea ce face ca multe persoane sa decida sa vina in Romania pentru a-si rezolva problemele mult mai ieftin.

Implantul dentar, un motiv bun care sustine turismul stomatologic

O mare parte dintre persoanele care aleg sa vina in Romania in scopuri medicale, sunt motivate de decizia de a-si pune implanturi dentare. Fiind considerate o optiune mai buna decat protezele sau puntile, implanturile dentare sunt extrem de populare, insa in multe tari costul acestora este foarte mare.

Cateva exemple care includ tari despre care se spune ca preturile pentru implanturi dentare sunt mici, sunt urmatoarele:

* Implanturi dentare in Ungaria - de la 445 EUR: Budapesta este o destinatie populara pentru britanici, austrieci si francezi;

* Implanturi dentare in Polonia - de la 470 EUR: Varsovia are unele dintre cele mai avansate clinici stomatologice din Europa;

* Implanturi dentare in Spania - de la 610 EUR: Calatoria in Spania ar putea fi un pic mai scumpa decat spre alte destinatii, dar cei care doresc sa combine o vacanta cu procedura unui implant dentar o considera o optiune buna.

* Implanturi dentare in Marea Britanie - de la 3780 EUR. Daca sunt persoane care considera ca 3780 EUR este un pret accesibil pentru implanturi dentare, ce vor spune cand pot sa beneficieze de aceeasi procedura la pana in 400 EUR?

Cand vine vorba despre pret implant dentar in Romania, comparativ cu cele mentionate anterior, acesta este mic, dat fiind faptul ca poate fi chiar si 372 EUR, potrivit draristide.ro.

Adaugand la pretul mic al implanturilor dentare si posibilitatea de a vizita zone ale Romaniei despre care au citit ca sunt deosebit de atractive (Bucuresti, Transilvania, Maramures, Delta Dunarii etc), nu sunt putini cei care imbina utilul cu placutul intr-o vacanta pe meleaguri romanesti.

Dincolo de pretul accesibil si posibilitatea de a vizita frumoasele zone ale romaniei, nici limba nu mai reprezinta o bariera in comunicare, dat fiind faptul ca in mare majoritate stomatologii romani cunosc cel putin o limba de circulatie internationala, ceea ce face facila comunicarea cu pacientii.

Alte servicii stomatologice de care pot beneficia persoanele straine in Romania

Tratamentele stomatologice care pot fi facute in Romania variaza de la igiena orala si dentara, chirurgie dentara, la tratamente de cosmetica dentara.

Tratamentul unor probleme dentare poate dura cateva zile sau saptamani, de aceea pacientii care aleg sa fie tratati in Romania ar trebui sa aiba in vedere timpul necesar procedurilor implicate.

#turism dentar Romania, #implant dentar , #Stiri Sanatate