Nicolaescu: Sper sa introducem pe fonduri europene macar spitalele regionale Iasi si Cluj

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 12:45
1341 citiri
Nicolaescu: Sper sa introducem pe fonduri europene macar spitalele regionale Iasi si Cluj

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, la comisiile parlamentare de buget-finante, care dezbat bugetul ministerului pe 2014, ca spera ca pe fonduri europene sa poata fi introduse macar doua spitale regionale, respectiv cel din Iasi si cel din Cluj.

"Daca se deschide finantarea vreunui spital regional in 2014, in acest moment nu pot sa va raspund, pentru ca eu am in continuare speranta ca pe fonduri europene vom putea sa introducem macar doua spitale regionale - spitalul de la Iasi si de la Cluj. (...) Deci, daca vom putea sa avem accesare de fonduri europene, vom merge cu predilectie catre cele doua spitale regionale", a spus Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca la Iasi si la Cluj sunt cele mai mari probleme din tara, pentru ca, desi exista spitale judetene de urgenta, acestea au mai multe pavilioane, ceea ce poate sa insemne, de foarte de multe ori, decesul pacientului plimbat intre acestea.

"Prin faptul ca acestea sunt multipavilionare, deseori, chiar daca avem medici extraordinar de buni, chiar daca avem profesionalism la cea mai inalta clasa, plimbarea pacientului intre pavilioane pe teritoriului orasului de foarte multe ori poate sa insemne decesul unui pacient. Si atunci e clar ca acolo unde sunt doua regiuni importante, trebuie sa dam cu prioritate", a explicat Eugen Nicolaescu.

#buget sanatate , #Stiri Sanatate