Peste 1200 de medici in Anestezie si Terapie Intensiva se reunesc la Sinaia

Joi, 16 Mai 2013, ora 14:10
1996 citiri
Peste 1200 de medici in Anestezie si Terapie Intensiva se reunesc la Sinaia

Peste 1200 de specialisti si tineri medici se vor reuni la al 39-lea Congres al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, care va avea loc intre 15 si 19 mai 2013, in incinta Centrului International de Conferinte "Casino" Sinaia.

Evenimentul va gazdui concomitent patru manifestari stiintifice:

- Al 7-lea Congres Romano - Francez de Anestezie si Terapie Intensiva

- Al 5-lea Simpozion Romano - Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva

- Al 12-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva

- Al 11-lea Congres al Societatii Romane de Sepsis

Medicii ATI se afla pe prima line in lupta cu moartea si trateaza pacienti cu functiile vitale alterate, a caror viata este in primejdie: victimele accidentelor rutiere, persoanele suferinde de insuficienta respiratorie de diverse cauze, boli infectioase severe, insuficienta renala acuta, mai exact toti pacientii aflati la un pas de moarte.

Specialitatea ATI este astazi una dintre cele mai dinamice specialitati clinice, care a inregistrat o evolutie fulminanta in decursul unei singure generatii, realizandu-se implicit progrese notabile ale tuturor specialitatilor chirurgicale, care abordeaza cazuri tot mai complexe.

Pe de alta parte, serviciile de Terapie Intensiva moderne din zilele noastre au determinat o schimbare radicala a modului de abordare a pacientilor critici, ameliorand spectaculos prognosticul acestor cazuri si impingand practic limitele medicinii clinice la nivele de nebanuit cu putin timp in urma.

Activitatea ATI din Romania, recunoscuta la nivel european

Pentru prima data, este ales Presedinte al European Society of Anesthesiology (ESA) un medic ATI din Europa de Est, un medic roman.

In prezent, Scoala romaneasca de ATI se bucura de un succes fara precedent, aspect care se datoreaza si faptului ca unul dintre obiectivele majore si constante ale SRATI din ultimii ani a fost dezvoltarea relatiilor de colaborare nationale, regionale si internationale, obiectiv atins in mod remarcabil si de Congresul SRATI 2013, prin participarea unui numar de 51 de speakeri straini, invitati din peste 15 tari, alaturi de 49 de speakeri romani.

De altfel, specialitatea ATI a evoluat si s-a afirmat in mod deosebit nu numai pe plan national, ci si pe plan international, ultimul an insemnand o recunoastere la cel mai inalt nivel prin alegerea, in premiera, a unui medic ATI roman, ca viitor Presedinte al European Society of Anesthesiology (ESA): Doamna Conf. Dr. Daniela Filipescu, Coordonator Stiintific Congres SRATI 2013.

Evenimentul SRATI 2013 reprezinta o forta motrice si pentru formarea profesionala a tinerilor specialisti, sens in care, cu aceasta ocazie vor fi sustinute 18 cursuri pentru pregatirea celor care urmeaza sa se prezinte la proba scrisa a Examenului pentru obtinerea diplomei Europene de Anestezie si Terapie Intensiva (EDAIC), ATI fiind singura specialitate medicala din Romania care s-a aliniat perfect cerintelor integrarii europene: a adoptat oficial, la initiativa SRATI, examenul scris pentru Diploma Europeana de ATI ca parte a examenului pentru obtinerea titlului de Medic Specialist.

#congres medici SRATI Sinaia, #medici Anestezie Terapie Intensiva, #manifestari stiintifice Anestezie TI , #Stiri Sanatate