Prognoze optimiste pe piata de servicii medicale: cresteri de pana la 10%

Luni, 17 Iunie 2013, ora 09:57
2169 citiri
Prognoze optimiste pe piata de servicii medicale: cresteri de pana la 10%

Valoarea pietei serviciilor medicale in 2012 a fost de circa 500 milioane de euro, iar in 2013 s-ar putea inregistra cresteri in medie de 5-10%, a anuntat luni presedintele MedLife, Mihai Marcu.

"Piata serviciilor medicale s-a confruntat in prima jumatate a acestui an cu o impredictibilitate data de contextul legislativ. Anul a inceput prin declaratiile ministrului Sanatatii referitoare la limitarea fondurilor pentru spitalele private, fiind urmate de multe ordonante care si-au pus amprenta asupra acestei piete. In primul trimestru estimez ca piata a inregistrat o crestere de 10-15", a precizat Mihai Marcu.

Abonamentele au o pondere de 41% din totalul pietei, cu o valoare de aproximativ de 250 de milioane de euro, in timp ce asigurarile private de sanatate sunt un domeniu in dezvoltare, care nu are o pondere atat de mare.

"Ca principal obstacol in dezvoltarea acestui segment de piata, as spune ca instabilitatea legislativa a fost resimtita de majoritatea operatorilor din domeniu inca de la inceputul acestui an. Credem ca situatia economica se resimte in comportamentul de consum al pacientilor, care desi vin intr-un numar mare in clinici si spitalele private, cheltuie mai putin', a mai precizat seful MedLife.

Investitii de 3,5 milioane de euro pentru deschiderea de noi hyperclinici Medlife in 2013

MedLife detine o cota de piata de 15% fiind liderul pietei de servicii medicale private din Romania.

"Ne este greu sa ne pronuntam asupra situatiei intregii piete, insa putem spune ca MedLife a inregistrat in primul trimestru din acest an peste jumatate de milion de clienti in zona de retail (platitori cash), media zilnica a celor care au necesitat servicii medicale fiind de peste 5.500 de pacienti, in 2012 media zilnica fiind de aproximativ 4.000 de pacienti", a subliniat Mihai Marcu.

Operatorul de servicii medicale are un plan ambitios de investitii pentru 2013. Pentru extinderea lantului de hyperclinici in orasele mari din tara, investitia initiala va fi de 3,5 milioane euro. Aditional, sunt in derulare si alte proiecte importante care vor necesita investitii pe masura.

In primul trimestru din 2013, MedLife a inregistrat o cifra de afaceri la nivel de grup de 17,6 milioane euro, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand valoarea cifrei de afaceri a fost de circa 14,8 milioane euro. Cea mai dinamica rata de crestere a fost inregistrata la nivelul retelei de spitale care a raportat un avans de 29% fata de aceeasi perioada a anului 2012.

In ceea ce priveste rata de crestere a retelelor de laboratoare si clinici, aceasta a ramas constanta, cele doua linii de business raportand cresteri de 23% respectiv 22% fata de 2012.

#prognoze servicii medicale Romania, #clinici private Romania, #rezultate financiare Medlife 2013, #investitii sector medical Romania, #evolutie piata servicii medicale , #Stiri Sanatate