100.000 bugetari vor fi dati afara

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 11:41
1748 citiri
100.000 bugetari vor fi dati afara

100.000 bugetari vor fi concediati anul acesta, dar Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, sustine ca nu s-au stabilit inca nici domeniile din care acestia vor fi dati afara, si nici criteriile pe baza carora se vor face disponibilizarile.

Intrebat de Gandul cum s-a ajuns la aceasta cifra, Vladescu a raspuns: "Nu comentez. Nu va pot spune nici din ce domenii."

Pe de alta parte, Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a explicat, pentru publicatia amintita, cum a rezultat cifra de 100.000 bugetari ce trebuie dati afara.

Potrivit lui Seitan, Ministerul Finantelor a adunat toate salariile aprobate pentru anul acesta, totalul fiind impartit apoi la salariul mediu pe economie. Din rezultat a fost scazut numarul angajatilor, diferenta fiind tocmai 100.000.

Seitan a precizat ca exista mai multe metode de reducere a cheltuielilor, care nu inseamna obligatoriu concedieri. Una dintre metodele amintite de Ministrul Muncii este disponibilizarea sefilor care sunt incompetenti, dar care primesc totusi salarii mari.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bugetari, #concedieri, #vladescu, #seitan, #angajati , #stiri Sebastian Vladescu