280.000 de noi someri, in 2010

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 00:30
1666 citiri
280.000 de noi someri, in 2010

Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan, a declarat ca anul viitor vor fi disponibilizati 280.000 de angajati, atat bugetari cat si de la companii private, si considera ca prognoza privind veniturile estimate pentru anul viitor este prea optimista.

"Cresterea economica din 2010 pentru venituri, din pacate, este un pic optimista . Ne temem ca va fi la fel ca in 2009", a spus Parvan, dupa o intalnire cu sindicatele si patronatele si reprezentanti ai Ministerului Finantelor.

Totodata, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu, considera ca bugetul pe 2010 este nerealist, deoarece acesta se bazeaza pe o redresare a exporturilor, care ar putea sa nu aiba loc anul viitor.

"Din punctul meu de vedere, acest buget este rupt de realitatile Romaniei. (...) Avem informatii ca exporturile ar putea sa scada in prima parte a anului viitor", a spus Ionescu.

El considera, astfel, ca exporturile nu vor mai reprezenta "locomotiva" de crestere a economiei pentru anul viitor, deoarece nu s-a facut nimic pentru acest lucru. In acest context, Ionescu a mai spus ca deficitul bugetar propus pentru anul viitor, de 5,9%, "in mod cert nu va fi atins".

Forma actuala a proiectului de buget prevede sub 100.000 de disponibilizari din sectorul bugetar, o buna parte dintre acestea prin neangajarea pe posturile care se elibereaza, a declarat, marti, ministrul propus al Finantelor, Sebastian Vladescu. 

#aoar, #buget, #someri , #stiri Sebastian Vladescu