Anastase despre impozitarea progresiva: niciun scenariu nu e exclus

Marti, 13 Iulie 2010, ora 13:16
1013 citiri
Anastase despre impozitarea progresiva: niciun scenariu nu e exclus

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a declarat, in contextul afirmatiilor ministrului de Finante, Sebastian Vladescu privind necesitatea trecerii la impozit progresiv din 2011,ca niciun scenariu economic nu e pus deoparte,dar ca "asta nu inseamna ca s-a renuntat la ideea cotei unice", informeaza NewsIn.

Intrebata, marti, daca incape o discutie privind renuntarea la cota unica de impozitare si trecerea la impozitul progresiv din 2011, in conditiile in care PDL si presedintele Traian Basescu au sustinut cota unica, Roberta Anastase a precizat: "In momentul in care discuti scenarii economice, niciun scenariu nu e pus deoparte".

"Sunt diverse perspective, analize care se fac, pana la urma cautam solutia cea mai buna, asta nu inseamna ca am renuntat sau renuntam la ideea unei cote unice, istoria aratandu-ne ca aceasta cota unica a facut mult bine economiei romane", a explicat democrat-liberala. Anastase a adaugat ca, in prezent, exista un grup de lucru care analizeaza toate scenariile.

"In momentul de fata, avem o serie de discutii in interiorul coalitiei si cu organizatiile patronale,cu oamenii de afaceri, discutam diverse scenarii care sa ajute mediul economic sa-si recapete cadenta de dezvoltare si, in acelasi timp, sa ajutam economia sa depaseasca criza, in paralel cu masurile de reducere a cheltuielilor bugetare. Este prematur sa vorbim de o solutie sau alta. Tocmai de aceea s-a constituit grupul de lucru care cuprinde si specialisti in domeniul economic, dar si oameni politici cu responsabilitati in partide care pot purta discutii cu reprezentanti ai mediului de afacere, astfel incat sa gasim cele mai bune solutii ", a spus presedinta Camerei Deputatilor.

Pe de alta parte, Anastase a precizat ca grupul de lucru analizeaza si propunerea UNPR de impozitare a averii afisate pentru a se stabili care ar fi beneficiile si cum ar putea fi implementata.

"Exista si aceasta propunere intr-o analiza foarte serioasa si vom vedea, dupa calculele economice, ce beneficii aduce lucrul acesta si cum poate fi el implementat in mod concret", a spus Anastase, aratand ca modificarile Codului Fiscal vor intra in vigoare probabil "de la inceputul anului viitor".

Romania trebuie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem, a declarat pentru "Ziarul Financiar" ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anastase, #cota, #impozitare, #progresiva, #unica, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu