Boc: I-am aratat cartonas galben lui Vladescu

Joi, 22 Iulie 2010, ora 13:00
1645 citiri
Boc: I-am aratat cartonas galben lui Vladescu

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, ca l-a "mustruluit" pe ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pentru afirmatiile acestuia privind eliminarea cotei unice de impozitare si ca i-a aratat "cartonasul galben", deoarece nu a avut mandat sa lanseze in discutie o astfel de tema, relateaza Mediafax.

"L-am mustruluit pe ministru si a fost sanctionat cu un cartonas galben, pentru ca nu a avut mandat sa lanseze o astfel de tema. El a facut-o cu o maniera nevinovata. Inainte sa dai cartonasul rosu, dai cartonasul galben", a spus Boc miercuri seara, la postul public de televiziune.

Ministrul Finantelor a sustinut, intr-un interviu acordat saptamana trecuta "Ziarului Financiar", ca Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA.

Dupa acest interviu, premierul a declarat ca ministrul Finantelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice si a impozitarii progresive, care nu a fost analizata si aprobata in Guvern, si a interzis ministrilor sa mai introduca in discutia publica subiecte care nu au avizul Executivului.

Surse participante la sedinta de guvern care a urmat acestui interviu au declarat atunci agentiei MEDIAFAX ca premierul i-a spus ministrului Finantelor, pe un ton amical, sa nu mai discute public subiecte care nu au fost aprobate in prealabil in cadrul Executivului sau pentru care nu a fost mandatat, fara insa ca ministrul sa ii raspunda.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#boc, #cota, #impozitare, #unica, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu