Boc: Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediati, un inceput gresit de mandat al "unor ministri"

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 10:23
960 citiri
Boc: Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediati, un inceput gresit de mandat al "unor ministri"

Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediati a fost un inceput gresit de mandat al "unor ministri", carora li s-a reprosat ca s-au pronuntat pe aceasta tema inaintea unei analize in Guvern, a afirmat premierul Emil Boc, evitand sa precizeze daca prin acei ministri se refera la Sebastian Vladescu.

"A fost un exercitiu gresit de inceput de mandat al unor ministri si am atras atentia ca nu exista nicio baza reala sa fie pronuntate astfel de cifre. Mai intai trebuie efectuata o analiza in Guvern, sa se stabileasca exact unde exista surplus si pe urma sa luam decizii", a spus Boc luni seara, la un post de televiziune.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, joi, ca nu face comentarii pe tema disponibilizarilor din administratia publica, precizand insa ca exista un program pentru circa 100.000 de disponibilizari care va fi aplicat de institutiile din sectorul bugetar.


Sebastian Vladescu a facut declaratiile in acest sens, la Parlament, dupa ce a fost intrebat de ziaristi cum comenteaza faptul ca Ministerul Administratiei si Internelor ar intentiona sa disponibilizeze 17.000 de persoane si daca ministrul Finantelor a vorbit cu cel al Internelor pe acest subiect.


"Nu comentez in momentul de fata disponibilizarile de posturi, exista un program de circa 100.000, fiecare institutie va aplica aceast program. Grija mea cea mare, in acest moment, este aceea de a gasi solutii pentru crearea de locuri de munca", a spus Sebastian Vladescu.


Dupa aceasta declaratie, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a afirmat, vineri, ca Executivul nu a discutat in sedinta despre concedieri in sectorul bugetar si nici nu exista un document in care sa se mentioneze cati angajati din sistem vor fi disponibilizati in 2010, iar numarul de persoane care vor lucra in sectorul public va fi stabilit pe baza standardelor de cost si normativelor.

 

#boc, #cifre, #disponibilizari, #someri, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu