Boc: Vladescu nu a avut mandat sa vorbeasca de cota unica

Marti, 13 Iulie 2010, ora 15:45
1881 citiri
Boc: Vladescu nu a avut mandat sa vorbeasca de cota unica

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca ministrul Finantelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice si a impozitarii progresive, care nu a fost analizata si aprobata in Guvern, si a interzis ministrilor sa mai introduca in discutia publica subiecte care nu au avizul Executivului, precizeaza Mediafax.

El a tinut sa se refere la acest subiect inanitea reuniunii comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, aratand ca regreta ca ministrul Finantelor nu este prezent la aceasta sedinta, ci a trebuit sa plece la Bruxelles, dar ca doreste sa transmita un mesaj celorlalti ministri aflati la sedinta.

"Ministrul Finantelor nu a avut mandatul si nu este mandatat sa dezbata public teme precum cota unica si impozitarea progresiva. Va interzic in mod expres sa introduceti in dezbaterea publica teme si proiecte care nu au fost discutate si aprobate in Guvern", a spus Boc ministrilor.

Premierul a spus ministrilor ca actualul Cabinet lucreaza "cu mandatul pe masa" si ca membrii Guvernului trebuie sa transmita opiniei publice mesaje unitare.

Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Dupa ce a administrat regimul de cota unica si in precedentul mandat de ministru, in guvernul liberal Tariceanu, Vladescu afirma acum ca trebuie considerata incheiata epoca sistemului de cota unica, avand in vedere noua conjunctura economica si nevoile de dezvoltare ale Romaniei, scrie "Ziarul Financiar" in editia de marti.

#boc, #cota, #impozitare, #progresiva, #unica, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu