CE a respins taxarea inversa in sectorul alimentar

Joi, 22 Iulie 2010, ora 13:29
1233 citiri
CE a respins taxarea inversa in sectorul alimentar

Comisia Europeana a respins taxarea inversa in sectorul alimentar, prin care TVA s-ar incasa la vanzarea produsului in magazin, a declarat, joi, presedintele patronatului din industria panificatiei Rompan, Aurel Popescu, titreaza Mediafax.

"Domnul Vladescu (Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, n.r.) mi-a spus sa vorbim despre taxarea inversa la trecut, pentru ca nu se mai poate face, deoarece Romania nu poate obtine acest lucru de la Comisia Europeana", a spus Popescu in cadrul unui seminar.

El i-a cerut lui Vladescu sa convinga oficialii de la Bruxelles sa accepte taxarea inversa, pentru ca altfel va fi incurajata evaziunea fiscala.

"Asta inseamna ca s-a dat drumul la evaziunea fiscala, iar aceasta este aproape legalizata", a adaugat Popescu.

Presedintele Rompan a mai spus ca in prima decada a lunii iulie, dupa cresterea TVA, vanzarile din domeniul panificatiei au scazut cu 10% si vor urma sa scada cu 15-20%.

Si Mihai Lungu, presedintele Cooperativei Muntenia, a spus la randul sau ca daca evaziunea nu va fi stopata toate subventiile vor fi inutile.

"Cu evaziunea se poate termina intr-o luna, daca se vrea. Noi avem 70-80% evaziune fata de 2-3% cat au alte tari europene", a adaugat Lungu.

Prin taxarea inversa in industria alimentara, TVA se incaseaza in magazine, nu pe parcursul ciclului de fabricatie a produselor.

Ministerul Finantelor anunta, la 6 iulie, ca taxarea inversa pentru livrarile de bunuri din interiorul tarii la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie va fi aplicata la zece zile de la comunicarea de catre Consiliul UE a aprobarii derogarii pentru implementarea prevederii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#ce, #taxare, #inversa, #alimente, #tva , #stiri Sebastian Vladescu