Cezar Preda, PDL: Boc trebuie sa il dea afara pe Vladescu

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 11:29
1087 citiri
Cezar Preda, PDL: Boc trebuie sa il dea afara pe Vladescu

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, la RFI Romania, ca este foarte ingrijorat pentru ca primul-ministru nu isi poate "stapani" Cabinetul, el sustinand ca Emil Boc trebuia "sa-l dea afara imediat" pe ministrul Finantelor, dar "nu este in stare sa faca acest lucru", precizeaza Mediafax.

"Sincer, sunt foarte ingrijorat. Daca pana acum, in mediile politice si economice romanesti se vehicula faptul ca prim-ministrul cu greu isi poate stapani Cabinetul, iata, acum, in ultima perioada si noi, din interiorul Partidului Democrat, vedem foarte clar acest lucru.

Pentru mine, cel putin, nu este nicio surpriza ce-a facut ministrul Finantelor. El face acest lucru cand doreste, cum doreste, spune ce vrea. Prim-ministrul nu poate decat sa fie reactiv la ceea ce spun domnul Vladescu si domnul Seitan, daca mai tineti minte", a declarat vicepresedintele PDL.

Cezar Preda a mai spus ca ii pare rau pentru prim-ministru ca "a ajuns de nu-l mai asculta absolut nimeni".

"Nu e bine sa vedem in ultima luna ca s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finante, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, in ansamblu. Ce sa-nteleaga cetatenii Romaniei, decat ca e un haos ? E vina primului-ministru.

Primul-ministru trebuia sa-l dea afara imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e in stare sa faca acest lucru, ii e frica nu stiu de cine. Nu-mi dau seama cum isi permite un ministru sa saboteze un Cabinet intreg si sa-l duca in ridicol pana la urma pe prim-ministru, de fiecare data cand acesta incearca sa se preocupe de ceea ce are nevoie tara acum: sa scapam de inundatii, sa trecem peste criza", a adaugat Cezar Preda.

Vicepresedintele PDL a mai declarat: "Noi asistam, ca si dumneavoastra, la o chestiune incredibila: un Cabinet in care primul-ministru afla ultimul de ce spune cate un ministru! Si totusi, nu doreste sa ia masuri!".

Pe de alta parte, Cezar Preda a spus ca nu crede ca remanierea Guvernului se va face in toamna. 

"Cum poate cineva sa creada ca ei vor face reforma interna a administratiei centrale, cand n-au facut-o pana acum? De ce n-au facut-o de un an si jumatate? Bun, de ce n-au facut-o de sase luni? De ce ar face-o acum?

Cate agentii si autoritati s-au redus pana acum? Nici una! De-abia de acum se gandesc. De-abia de acum se iau decizii. Da, dar taierea salariilor s-a facut de la 1 iulie! Si noi de-abia acum ne gandim ce vom face in interiorul Cabinetului si-n interiorul administratiei centrale?

Nu e corect si nu e de inteles! Foarte multi lideri ai Partidului Democrat Liberal nu agreeaza asemenea chestiuni, pentru ca aceasta actiune nu este credibila pentru niciun cetatean al Romaniei", a declarat liderul democrat-liberal.

Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tutoror pensiilor, concomitent cu scaderea TVA, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cezar, #prada, #boc, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu