Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurobondurile romanesti au maturitate de cinci ani

Eurobondurile romanesti au maturitate de cinci ani

Obligatiunile in euro pe care autoritatile romane se pregatesc sa le plaseze pe pietele internationale au maturitate de cinci ani, potrivit Bloomberg, un bancher implicat in tranzactie, informeaza NewsIn.

Ultima data, reprezantantii Ministerul Finantelor indicau ca euroobligatiunile romanesti vor avea o maturitate cuprinsa intre 5 si 7 ani, termenul nefiind clar stabilit.

Bancile care intermediaza emisiunea de eurobonduri romanesti sunt HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank, pe care Ministerul Finantelor le-a selectat la inceputul lui septembrie 2009.


In prezent, reprezentantii Ministerului Finantelor se afla intr-un turneu de prezentare (road-show) a emisiunii de eurobonduri in fata investitorilor straini in principalele centre financiare din Europa, Londra si Frankfurt.


Ministrul de finante, Sebastian Vladescu, preciza recent ca Finantele intentioneaza sa atraga circa un miliard de euro din emisiunea de eurobonduri, pe care vrea sa o realizeze pana la finalul primului trimestru din 2010.


Ultima emisiune de euroobligatiuni romanesti a avut loc in iunie 2008.


Aceasta a avut o valoare de 750 milioane euro, maturitate de 10 ani si un cupon de 6,5% pe an.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori
Citeste mai multe despreEurobonduri maturitate valoare