Fara reforme, Romania va ajunge in situatia Greciei

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 15:11
1820 citiri
Fara reforme, Romania va ajunge in situatia Greciei

Guvernul isi mentine decizia de a continua sa rationalizeze si sa reduca nivelul cheltuielilor publice, deoarece evolutia economiei incepand cu 2008 indica in mod clar ca, fara reforme, Romania va ajunge pe termen mediu in situatia financiara dificila a Greciei, a declarat, joi, premierul Emil Boc, precizeaza Mediafax.

Premierul a explicat, intr-un discurs sustinut la prezentarea raportului Consiliului Concurentei, ca Guvernul este obligat de actuala situatie economica sa continue procesul de reforma, fara a accepta reduceri de taxe.

El a anuntat totodata ca Executivul va elabora un Cod Social care va revizui intregul sistem de protectie sociala, "pentru incurajarea activitatii si eliminarea formelor de sprijin al nemuncii", in conditiile in care actualul sistem nu si-a atins scopul, iar Romania inregistreaza aproximativ 12 milioane de persoane asistate social intr-o forma sau alta.

"Daca se incurajeaza nemunca, nu vom rezista pe termen mediu si lung. Obiectivul nu este de a mentine persoana cu mana intinsa la stat toata viata, de a fi un permanent asistent social", a spus Boc.

Surse participante la discutia dintre presedintele Traian Basescu si ministri au declarat, marti seara, agentiei MEDIAFAX, ca seful statului a avertizat Guvernul ca datele economice indica riscul ca deficitul bugetar sa depaseasca 7% din PIB in 2010 si ca reducerea cu 5% a costurilor de personal agreata cu FMI nu este suficienta, cerand astfel masuri suplimentare, precum eliminarea oricaror exceptii de la impozitare.

Tinta de deficit bugetar convenita cu Fondul Monetar International pentru acest an este 5,9% din PIB.

A doua zi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat ca largirea bazei de impozitare este o necesitate, iar Ministerul Finantelor va analiza posibilitatea extinderii acesteia.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#cheltuieli, #deficit, #economie, #impozitare, #reforma , #stiri Sebastian Vladescu