Fondul Proprietatea se va lista cel mai probabil in ianuarie 2011

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 13:18
1430 citiri
Fondul Proprietatea se va lista cel mai probabil in ianuarie 2011

Fondul Proprietatea se va lista cel mai probabil in luna ianuarie din 2011 la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a spus, miercuri, Grzegorz Konieczny, vicepresedinte executiv al companiei Franklin Templeton Investments Sucursala Bucuresti, potrivit NewsIn.

Franklin Templeton ar putea deveni administrator al Fondului Proprietatea la inceputul lunii septembrie, in conditiile in care adunarea actionarilor Fondului ar urma sa fie programata cel mai probabil pe 30 august.

"Pentru a lista Fondul Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti avem nevoie de inregistrarea initiala a Fondului la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), in termen de 90 de zile lucratoare de la data preluarii mandatului nostru, asa incat estimam ca listarea FP la cota bursei ar putea avea loc in ianuarie 2011, intrucat noi vom incerca sa inregistram Fondul la CNVM inainte de Craciun", a spus Grzegorz Konieczny.

El a adaugat ca, dupa listarea legala, va urma a doua listare, la London Stock Exchange (LSE).

"Listarea Fondului Proprietatea va aduce statului roman circa 600 milioane dolari", a declarat, la randul sau, presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius.

Oficialii Franklin Templeton au purtat discutii, saptamana aceasta, cu ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, despre preluarea in administrare a Fondului Proprietatea, precum si despre posibilitatea ca Franklin Templeton sa ajute guvernul sa lanseze o noua emisiune de obligatiuni pe piata internationala, fara sa dea insa detalii in acest sens.

Aprobarea Legii 142/ 2010 permite Consiliului de Administratie al FP sa-i propuna pe americanii de la Franklin Templeton in functia de administratori in cadrul adunarii generale a actionarilor (AGA) care ar putea avea loc la finalul lunii august sau inceputul lunii septembrie a acestui an.

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#administrare, #bursa, #fp, #listare , #stiri Sebastian Vladescu