Ford incepe productia la Craiova in 2008

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 21:05
1043 citiri

Ford Motors Company va incepe productia la societatea Automobile Craiova cel mai probabil la sfarsitul lui 2008 si intentioneaza sa ajunga la o capacitate de 300 mii de unitati anual, a declarat miercuri presedintele Ford Europa, John Fleming, dupa semnarea contractului de privatizare la Frankfurt.Fleming a afirmat ca Ford a dorit sa-si mareasca productia prin preluarea uzinei romanesti si ca nu are nicio intentie de a transla productia din Vestul Europei. "Este o strategie de dezvoltare, nu de translare a productiei dintr-un loc in altul", a sustinut reprezentantul companiei americane, precizand ca productia din Europa occidentala nu va fi diminuata din cauza investitiei de la Craiova.

Fleming a aratat ca Ford va ajunge sa produca 300 mii de automobile in Romania, dintr-un total de 2,2 milioane de unitati la nivelul intregii Europe.

Reprezentantul investitorului american a fost foarte discret in privinta modelelor pe care Ford le va produce la Craiova, dar a tinut sa sublinieze ca toate angajamentele pe care compania si le-a luat in momentul preluarii Automobile Craiova vor fi respectate. "Putem garanta ca suntem de incredere", a punctat Fleming.

Acesta a mai spus ca Ford trebuie sa ajunga la o intelegere cu General Motors, astfel incat uzina din Craiova sa poata asigura in continuare piesele de schimb pentru autoturismele Daewoo aflate in circulatie. Dealtfel, premierul Tariceanu a intarit spusele reprezentantul Ford, explicand ca este o practica internationala ca piesele de schimb sa fie asigurate timp de zece ani.

Fleming a apreciat ca pretul platit pentru Automobile Craiova, de 57 milioane euro, este rezonabil pentru ca Ford a urmarit o investitie strategica de dezvoltare.

In privinta angajatilor actuali ai uzinei craiovene, presedintele Ford Europa a dat asigurari ca vor exista discutii ale companiei cu reprezentantii acestora in perioada de tranzitie, de pana la intrarea efectiva in posesia actiunilor care va avea loc pana la finele anului sau cel tarziu in ianuarie 2008, dupa cum a estimat presedintele Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu.

Contractul de privatizare a societatii Automobile Craiova cu investitorul american Ford a fost semnat, miercuri, la Salonul International Auto de la Frankfurt, de Sebastian Vladescu si negociatorul sef al Ford Lyle Watters.

La ceremonia de semnare a contractului au mai participat premierul Calin Popescu Tariceanu, ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubmann, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)