Garantii guvernamentale mai mari cu un miliard de euro in 2010

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 23:10
982 citiri
Garantii guvernamentale mai mari cu un miliard de euro in 2010

Premierul Emil Boc a confirmat, miercuri, ca plafonul de garantii guvernamentale va fi majorat pentru acest an cu un miliard de euro si a apreciat ca suplimentarea va asigura Guvernului resurse de cofinantare a proiectelor comunitare, pentru administratiile locale si firme.

"Am reusit sa obtinem in negocieri o majorare a plafonului de garantii cu un miliard de euro si vom avea astfel resurse suplimentare pentru a cofinanta proiecte UE", a spus Boc, la finalul discutiilor cu sindicatele si patronatele.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca autoritatile romane au obtinut la negocierile cu expertii FMI o majorare cu un miliard de euro a plafonului de garantii guvernamentale stabilit pentru acest an.

La revizuirea din septembrie a acordului stand-by, Guvernul a obtinut o crestere a plafonului de garantii publice la 7,7 miliarde lei in 2009 si la 8,6 miliarde lei in 2010, dar sub conditia ca garantiile suplimentare fata de plafonul initial de 6 miliarde lei sa fie dedicate exclusiv finantarii in contrapartida a proiectelor de investitii finantate de UE sau de alte institutii multilaterale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#garantii, #neguvernamental, #bog, #cofinantare , #stiri Sebastian Vladescu