Gherasim: In PDL sunt persoane pentru care cota unica pe venituri nu mai este tabu

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 15:20
1019 citiri
Gherasim: In PDL sunt persoane pentru care cota unica pe venituri nu mai este tabu

Deputatul PDL Vasile Gherasim spune ca au existat discutii intre economistii din partid, in care unii au sustinut diferentierea nivelului impozitarii in ceea ce priveste veniturile, cota unica pentru profit fiind considerata insa tabu.

Vasile Gherasim a sustinut ca finantistii din PDL au analizat care ar fi si avantajele introducerii impozitarii progresive pentru venituri.

"Discutiile au existat de mai multa vreme in partid, iar disputa se da intre venituri si profit: daca o cota de 16% pe profit este tabu, cota unica pe venituri nu este un tabu. Daca ma intrebati pe mine, eu cred ca ori e cota unica, ori nu mai este cota unica", a declarat Gherasim pentru NewsIn.

Pedelistul a precizat ca discutiile s-au purtat dintr-o perspectiva strict economica, angajamentul politic al PDL fiind unul de sustinere ferma a cotei unice.

Pe de alta parte, Gherasim a aratat ca nici acum principiul cotei unice nu este aplicat cu rigurozitate dand exemplul pensiilor si al drepturilor de autor.

"Impozitarea pensiilor mai mari de 1000 de lei se face doar pentru ceea ce trece de acest prag deci vedem ca principiul cotei unice nu este aplicat. La fel si pentru drepturile de autor unde un lautar la o nunta poate castiga mai mult intr-o noapte decat un ziarist intr-o luna. Deci sunt discutii referitoare la modul in care se pot impozita veniturile", a spus Gherasim.

Deputatul democrat-liberal a aratat ca el ramane un sustinator al cotei unice, insa dezbaterile pe tema fiscalitatii sunt oportune.

"Discutiile se poarta de ani de zile si s-au amplificat o data cu criza. Orice discutie este benefica pentru a gasi solutii, dar din punct de vedere al programului politic al PDL, cota unica nu se discuta", a spus Vasile Gherasim, precizand ca in grupul de lucru al parlamentarilor partidului pentru gasirea unor solutii de stimulare a economiei subiectul nu a fost abordat deoarece s-a lucrat pornind de la existenta cotei unice.

In ceea ce priveste declaratia lui Sebastian Vladescu referitoare la oportunitatea mentinerii cotei unice, Gherasim a considerat ca ministrul de Finante a vorbit mai degraba din perspectiva economistului decat din cea a demnitarului.

"Sebastian Vladescu a vorbit mai mult ca economist, nu ca ministru. Ca demnitar, trebuie sa fii prudent, sa nu te fure apa. Insa nu poti sa te abtii intotdeauna sa vorbesti din punct de vedere al profesiei. Am fost si eu primar si mi s-a mai intamplat si mie", a conchis Gherasim.

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat miercuri la RFI ca Emil Boc a ajuns in situatia in care nu-l asculta nimeni si "stapaneste" cu greu ministrii si a opinat ca premierul ar fi trebuit sa-l dea afara imediat pe Sebastian Vladescu, care si-a permis sa "saboteze" un Cabinet intreg prin declaratiile despre nevoia renuntarii la cota unica.

Preda a mai declarat ca Boc nu are "puterea" sa-l dea afara pe Vladescu, "nu e in stare sa faca acest lucru, ii e frica nu stiu de cine". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#boc, #cota, #declaratie, #gherasim, #unica, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu