"Inflatia reprezinta un risc major"

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 11:00
1104 citiri
"Inflatia reprezinta un risc major"

Ajustarile in economie ar fi mai bine sa se faca prin masuri nepopulare decat prin inflatie, a spus joi, Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, adaugand ca va discuta cu reprezentantii bancii centrale, astfel incat tinta pentru intrarea Romaniei in zona euro sa fie atinsa, transmite NewsIn.

"Am spus si repet: inflatia reprezinta un risc major pentru stabilitatea economica. Daca nu se iau masuri, economia se ajusteaza oricum, iar aceste corectii se fac prin inflatie. Eu nu doresc acest lucru. Mai degraba prefer masurile nepopulare. Inflatia pare cea mai simpla solutie, dar este cea mai periculoasa", a spus Vladescu.

Anterior, Ministrul de Finante a precizat ca bugetul pe 2010, in forma aprobata de guvern si supusa votului Parlamentului, prevede scaderea numarului de bugetari cu aproximativ 100.000 persoane.

El a mai spus ca doreste sa discute cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR), in sensul armonizarii politicilor bugetara, fiscala si monetara, astfel incat tinta pentru intrarea Romaniei in zona euro sa fie atinsa.

"Trebuie sa avem un program de armonizare intre cele doua institutii (BNR si MFP, n.r.), astfel incat tinta pentru intrarea in zona euro sa fie atinsa. Este un scop comun pentru care trebuie sa ne coordonam. Fara coordonarea politicilor bugetara, fiscala si monetara nu este posibila intrarea in zona euro", a mai spus oficialul MFP.

Calendarul stabilit pentru adoptarea euro prevedere intrarea Romaniei in ERM II in 2012 si adoptarea euro la orizontul lui 2014, astfel incat trecerea efectiva la euro sa se faca de la 1 ianuarie 2015.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#inflatie, #economie, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu