Liderul UDMR accepta impozitarea progresiva

Marti, 13 Iulie 2010, ora 14:58
1443 citiri
Liderul UDMR accepta impozitarea progresiva

Liderul UDMR Marko Bela a declarat marti ca in acest moment ar lua in considerare reintroducerea impozitarii progresive, chiar din 2011, daca aceasta masura ar fi un instrument eficient de relansare economica, potrivit NewsIn.

"Eu m-as gandi foarte serios la ideea impozitarii progresive pentru 2011. In general as lua in considerare si eu reintroducerea impozitarii progresive. Nu afirm ca avem o decizie in acest sens, dar putem discuta si eventual am putea ajunge la o astfel de concluzie.

In rest, daca impozitarea progresiva ar fi un instrument eficient, daca ar ajuta in continuare si la o anumita miscare economica trebuie sa analizam acest lucru, dar eu n-as respinge aceasta idee privind anul 2011", a spus Marko, explicand ca in general este de acord cu impozitarea diferentiata ca o forma de solidaritate sociala, la fel ca si impozitarea averilor mari.

El a precizat ca aceasta este o parere personala, fara sa fi fost luata o decizie in acest sens, nici in UDMR si nici in coalitie.

Pe de alta parte, Marko a afirmat ca dupa reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si majorarea TVA la 24% nu ar mai trebui luate alte masuri de austeritate, parere impartasita si de colegii sai din UDMR.

"Putem sa preconizam alte variante, alte masuri pe termen lung, in ceea ce priveste anul bugetar 2011, dar pentru acest an obligatia noastra este sa respectam si sa aplicam aceste masuri si in continuare sa luam masuri de reforma", a spus liderul UDMR.

"Pentru anul acesta am luat masurile restrictive de restrangere necesare si nu cred ca ar fi cazul sa ne gandim la altceva. Pentru anul viitor putem discuta si rediscuta tot ce s-a spus, modalitatile de impozitare si asa mai departe", a conchis vicepremierul.

Romania trebuie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem, a declarat pentru "Ziarul Financiar" ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#marko, #bela, #impozitare, #progresiva , #stiri Sebastian Vladescu