"Lumea a intrat intr-un vartej in care aproape nimeni nu poate spune exact ce va fi maine"

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 02:13
1679 citiri
"Lumea a intrat intr-un vartej in care aproape nimeni nu poate spune exact ce va fi maine"

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, considera ca lumea a intrat intr-un vartej in care aproape nimeni nu poate spune ce va fi maine si prefera sa lucreze in prezent cu cifrele cele mai putin optimiste, care il "tin cu picioarele pe pamant", informeaza Mediafax.

"Am spus in mod constant ca (…) din punctul meu de vedere este bine sa fim rezervati. Din punctul meu de vedere, prefer sa lucrez in momentul de fata cu cifrele cele mai putin optimiste, care creaza mai putina speranta, dar te tin cu picioarele pe pamant", a declarat sambata Vladescu la Realitatea TV.

El a explicat ca daca evolutiile sunt mai bune decat estimarile, atunci vor exista resurse suplimentare care pot fi distribuite in economie, in timp ce daca realitatea este sub asteptari este nevoie de taieri de cheltuieli.

"Haideti sa ne uitam in trecut. Prognozele incepand din 2007 s-au dovedit in mod constant imposibil de concretizat in realitate. (…) Si in general prognozele au incercat sa sugereze un oarecare optimism, iar realitatea a fost in continuu mult mai putin buna decat prognozele sugerate.

Din pacate, suntem in aceeasi zona, fiindca prognoza globala de crestere economica, privind cifrele macroeconomice, tine foarte mult de ceea ce se intampla la nivel micro, in fiecare companie", a spus Vladescu.

El a aratat ca, in urma cu un an, intr-o discutie cu presedintele si directorul executiv al diviziei europene a Ford, John Fleming, acesta i-a spus ca previziunile devenisera mult mai dificil de realizat.

"Vorbeam cu el anul trecut, nu acum, si spunea: «inainte ne faceam programe pe doi ani cu o certitudine de 80%, pe un an cu 90% si pe sase luni cu 97 - 98%, iar stocurile ni le administram la nivel de 2 sau 3 zile pentru ca stiam exact ce va iesi, ce vom vinde si inclusiv ce culoare vom vinde.

Astazi, nu sunt in stare sa fac o prognoza pe doua luni cu un grad de probabilitate mai mare de 50%, iar stocurile le dimensionam cu totul si cu totul altfel, ceea ce inseamna cheltuieli mult mai mari decat acum un an", a exemplificat ministrul Finantelor Publice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladescu, #criza, #vartej , #stiri Sebastian Vladescu