Proiectul de lege de combatere a evaziunii fiscale, avizat favorabil de Senat

Luni, 23 August 2010, ora 16:03
1339 citiri
Proiectul de lege de combatere a evaziunii fiscale, avizat favorabil de Senat

Senatorii economisti au dat luni aviz favorabil proiectului de combatere a evaziunii fiscale, proiect prin care ministrul de Finante Sebastian Vladescu intentioneaza sa limiteze proportiile evaziunii in zone ale economiei in care fenomenul este mai raspandit, relateaza Mediafax.

Vladescu a declarat, in cadrul dezbaterilor din comisie ca prevederile actului normativ vizeaza in special activitatile economice in care nivelul evaziunii este mai amplu.

"Fenomenul evaziunii fiscale in Romania, in momentul de fata, este considerat printre cele mai nocive.

Sunt cifre care calculeaza multe miliarde de euro pe care bugetul national le pierde din cauza evaziunii fiscale.

Noi am identificat cateva zone in care evaziunea fiscala este considerabila: antrepozitele fiscale, duty-free-urile, sistemele de cesiune si intrarea in insolventa a companiilor, tot ceea ce inseamna evaziune pe zona de accize", a declarat ministrul de Finante.

El a precizat ca prioritara este recuperarea sumelor de care a fost privat bugetul de stat si mai putin pedepsirea celor care sunt culpabili de evaziune fiscala.

"Am venit cu un set de masuri care sa intareasca capacitatea de actiune impotriva acestui fenomen.

Vrem sa facem trecerea de la a incerca sa-i pedepsim la incercarea de a recupera fraudele pentru ca e mult mai important pentru buget sa recuperam banii si sa echilibram bugetul national", a conchis Sebastian Vladescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune, #fiscala, #lege, #proiect, #senat , #stiri Sebastian Vladescu