REDUCEREA TVA nu se discuta in urmatorii trei-cinci (Vladescu)

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 00:07
1818 citiri
REDUCEREA TVA nu se discuta in urmatorii trei-cinci (Vladescu)

Fostul ministru de finante Sebastian Vladescu a declarat sambata, la Realitatea TV, ca in opinia sa nu se va pune problema reducerii taxei pe valoare adaugata in urmatorii trei-cinci ani, in conditiile in care nu se vor gasi alte surse de venit care sa compenseze o eventuala reducerea a TVA, potrivit Newsin.

"Nu cred ca o discutie despre reducerea TVA-ului poate fi efectiva intr-un orizont de timp de trei-cinci ani, indiferent de cine va veni la putere, deoarece nu ai cu ce sa compensezi pierderea de venituri. Noi trebuie ca anul viitor sa ajustam cu inca aproape doua puncte procentuale din deficitul bugetar, de la 4,4% la 3%", a spus Vladescu in cadrul emisiunii "3X3" .

In ceea ce priveste majorarea TVA de la jumatatea anului trecut, Vladescu a mentionat ca a fost unul dintre cei mai vocali critici impotriva masurii, deoarece nu a fost parte din programul Guvernului, ci a fost impus de decizia Curtii Constitutionale.

Guvernul roman a majorat TVA cu cinci puncte procentuale, la 24% de la 1 iulie 2010, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca pensiile nu pot fi micsorate cu 15%. 

#reducere tva, #sebastian vladescu, #guvern , #stiri Sebastian Vladescu