"Rezultatele in infrastructura au fost limitate, desi am fost darnic cu Berceanu"

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 23:17
1275 citiri
"Rezultatele in infrastructura au fost limitate, desi am fost darnic cu Berceanu"

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu a declarat, dupa ce Radu Berceanu l-a acuzat de "miopie fiscala", ca MFP a fost darnic cu acesta in 2006, cand Berceanu era ministru al Transporturilor, privind alocarea de fonduri pentru infrastructura, dar rezultatele au fost extrem de limitate, potrivit Mediafax.

 "Am auzit multe lucruri despre mine, de la «filozof fiscal», cand vorbeam despre impozitarea pensiilor, care deja in sase luni a iesit din zona filozofiei fiscale si a intrat in zona disputelor politice, am auzit despre «miopul de la Finante», despre «playboy-ul de la Finante».

Fiecare om pune etichete. In mod evident etapa in care suntem acuma este alta decat cea pe care multi membri ai Guvernului au visat-o", a spus Vladescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, intrebat cum comenteaza declaratiile lui Berceanu potrivit caruia Vladescu nu a contribuit la dezvoltarea economica a tarii si prin modul in care a repartizat banii ceea ce facea era doar "o strangere a banilor, o comprimare a banilor".

In continuare, Vladescu a amintit ca a fost coleg cu Berceanu si in 2006, nu doar in 2010, si ca a fost darnic cu acesta.

"Inclusiv domnul Radu Berceanu a fost coleg cu mine intr-o perioada in care puteam si-mi permiteam sa fiu darnic si nu eram miop si in ciuda faptului ca in 2006 Ministerul Finantelor era foarte darnic cu cheltuielile de infrastructura, existand resursele, rezultatele au fost extrem de limitate", a aratat Vladescu.

El a afirmat ca se roaga in fiecare an ca fondurile alocate infrastructurii sa fie cheltuite.

"Faptul ca in acest moment distributia de resurse pentru infrastructura nu a fost cea dorita de colegii mei vine oarecum in contradictie cu capacitatea de implementare, iar Ministerul Transporturilor cel putin pe programele cofinantate cu fonduri europene nu a dovedit o performanta prea buna.

Deci din acest punct de vedere exista inca fonduri care pot fi cheltuite. Eu ma rog in fiecare an sa fie cheltuiti banii pentru infrastructura care se aloca si ulterior sa cautam bani mai multi", a mai spus Vladescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#rezultate, #infrastructura, #berceanu, #transporturi , #stiri Sebastian Vladescu