Romania nu are program de relansare

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 23:38
988 citiri
Romania nu are program de relansare

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu considera ca in prezent nu exista un program obiectiv de relansare a economiei, iar Romania nu poate creste fara aportul fluxurilor externe si a investitiilor straine, dar acest proces necesita recastigarea increderii, un proces dificil, potrivit Mediafax. 

"Nu cred ca in momentul de fata exista un program de relansare obiectiv al Romaniei.

Se poate discuta foarte mult, dar relansarea presupune cateva lucruri care tin putin de ceea ce face Romania pentru ca cresterea economica a Romaniei a depins foarte mult de fluxurile externe.

Fara fluxuri externe Romania nu poate sa creasca, iar in momentul de fata ceea ce trebuie sa faca Romania este sa creeze conditiile necesare pentru ca aceste fluxuri sa se redeschida catre Romania pentru ca investitiile directe sa revina in Romania pentru ca acest proces este un proces de recastigare a increderii, care nu este usor", a spus Vladescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Fostul ministru a mai spus ca Romania va inregistra o crestere economica nesemnificativ anul viitor, de cel mult 1%. Vladescu a fost remaniat la inceputul lunii septembrie, alaturi de alti cinci ministri. 

#romania, #program, #relansare, #economica, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu