Salariile bugetarilor ar putea creste in medie cu 7% in 2011

Joi, 24 Iunie 2010, ora 00:48
933 citiri
Salariile bugetarilor ar putea creste in medie cu 7% in 2011

Salariile bugetarilor ar putea creste anul viitor cu 7% in medie pe tot sectorul public, in conditiile in care vor fi concediati 70.000 de angajati si nu se va renunta la al 13-lea salariu, a declarat miercuri ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, ministrul a precizat, la Realitatea Tv , ca, in prezent, numarul de salariati avut in vedere sa plece din sistemul bugetar este de peste 100.000 de persoane. "Probabil ca discutam despre cateva zeci de mii de oameni din administratia locala.

De asemenea, discutam de cateva zeci de mii de oameni din administratia centrala", spus Vladescu.

El a amintit ca autoritatile s-au angajat sa reduca numarul angajatilor din sistemul public de la 1,36 milioane la 1,29 milioane, respectiv cu 70.000 de persoane, cheltuielile salariale aferente acestor angajati pentru anul viitor fiind de 39 de miliarde de lei.

"Cresterea posibila medie pe tot sectorul, daca reducerea e de 70.000 si nu se renunta la al 13-lea salariu", a spus Vladescu, intrebat daca in urma calculelor reiese ca anul viitor este posibila o crestere de 7% a salariilor angajatilor din sistemul public. 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#salarii, #bugetari, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu