Sebastian Vladescu a fost eliberat din functia de secretar de stat in MEF, la cerere

Luni, 22 Octombrie 2007, ora 16:21
984 citiri
Sebastian Vladescu a fost eliberat din functia de secretar de stat in MEF, la cerere

Sebastian Vladescu a fost eliberat din fuctia de secretar de stat pe care o detinea in Ministerul Economiei si Finantelor, la cerere, informeaza un comunicat al Guvernului. Decizia va fi trimisa la Monitorul Oficial, in vederea publicarii.

Vladescu si-a depus demisia in urma cu cateva saptamani, au declarat surse din minister, citate de NewsIn.

Sebastian Vladescu a primit functia de secretar de stat in MEF in aprilie 2007, dupa ce a fost demis din functia de ministru al Finantelor, pe care o detinea din septembrie 2005. Eliberarea sa din functia de ministru s-a produs cand Partidul democrat a fost eliminat de la guvernare, iar cabinetul Tariceanu a fost reorganizat.

La inceputul lui august, Sebastian Vladescu a declarat ca va pleca din Ministerul Economiei si Finantelor dupa ce va finaliza privatizarea Automobile Craiova si dupa ce Comisia Europeana va aproba ultimele Programe Operationale Sectoriale. Informatia a fost reluata ulterior si de Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. Comisia de privatizare a Automobile Craiova a semnat contractul cu Ford pe 12 septembrie.

Inainte de a fi ministru, Vladescu a mai detinut 2 functii importante in Finante, si anume cea de consilier al ministrului Decebal Traian Remes si, ulterior, de secretar de stat.

In ultimii zece ani, Vladescu a mai detinut urmatoarele functii: consilier al ministrului Industriei, pe vremea cand ministru era Calin Popescu Tariceanu, membru al Comisiei interministeriale a Eximbank (1997), presedinte al Consiliului de incredere al AVAB (2000), membru in comisia de privatizare a BCR (2000-2001), membru in CA al CEC (2000-2001), in CA al Petrom Service (2002-2003), in CA al Upetrom 1 Mai (2002-2005), in CA al Petrom (2005), presedinte al Consiliului de supraveghere al BCR (2005).

In perioada mandatului de ministru, Vladescu a fost desemnat presedinte al comisiilor de privatizare ale BCR, CEC, si Automobile Craiova.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.