Seitan: n-am discutat ca pensiile mici sa nu fie reduse cu 15%

Marti, 25 Mai 2010, ora 15:56
1209 citiri
Seitan: n-am discutat ca pensiile mici sa nu fie reduse cu 15%

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat marti, dupa intalnirea sefului statului cu parlamentarii PDL, ca nu s-a pus niciun moment in discutie de a nu reduce cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei, transmite Mediafax.

"Nu a fost o discutie in sensul acesta. Am primit o delegatie de pensionari la Ministerul Muncii, care au venit cu o solicitare scrisa in care arata ca isi doresc sa nu scada pensiile cu 15%, cele sub 1.000 de lei", a spus Seitan, raspunzand la o intrebare privind posibilitatea de a nu reduce pensiile mici.

Ministrul Muncii a precizat ca a primit solicitarile scrise ale pensionarilor, le-a explicat acestora situatia financiara si de ce este nevoie sa se faca reduceri la pensii si ca urmeaza ca toate aceste cereri sa fie analizate si sa se ia o decizie.

"Nu s-a pus niciun moment in discutie subiectul acesta - de a nu reduce pensiile sub 1.000 de lei. Este o solicitare normala a pensionarilor", a adaugat Seitan.

Intrebat daca mai pot fi modificate masurile cuprinse in scrisoarea de intentie cu FMI, Seitan a raspuns: "Principial, nu pot fi facute multe, foarte multe modificari, pentru ca totul trebuie incadrat intr-o situatie financiara data".

"Nu ai de unde sa gasesti bani mai multi", a adaugat Seitan.

O delegatie a pensionarilor galateni care au venit sa protesteze la Ministerul Muncii a discutat, marti la pranz, cu ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Presedintele Aliantei Europensionarilor din Galati, Cristea Toader, a declarat, la finalul discutiilor, ca ministrul Mihai Seitan le-a spus ca nu vor scadea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiaza de aceasta suma nu vor fi obligati la coplata.

Totodata, Seitan le-a promis sindicalistilor ca in lunile iulie si august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din tara.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti, dupa discutiile presedintelui Traian Basescu cu grupurile parlamentare ale PDL, ca nu poate sa aiba loc o reducere diferentiata a pensiilor, deoarece aceasta ar presupune modificarea punctului de pensie.

#seitan, #pensii, #mici, #reducere , #stiri Sebastian Vladescu