Sulfina Barbu: PDL sustine in continuare cota unica

Marti, 13 Iulie 2010, ora 11:36
1207 citiri
Sulfina Barbu: PDL sustine in continuare cota unica

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat marti ca democrat-liberalii sustin in continuare cota unica si ca pentru a decide oportunitatea inlocuirii acesteia cu un impozit progresiv, asa cum sustine ministrul Sebastian Vladescu, trebuie facute simulari de catre ministerul de Finante, informeaza NewsIn.

"Dl. ministru Vladescu este un sustinator al introducereii unei cote progresive pe venituri si mentinerea unei cote unice pe profit. Dar pentru toate acestea trebuie sa facem simularile. Noi suntem sustinatori ai cotei unice in continuare, noi am dori sa se mentina aceasta cota unica si in 2011, dar totul depinde de simularile pe care le vor face cei de la ministerul Finantelor.

In coalitie, pentru a fi foarte clara, s-a discutat despre mentinerea cotei unice. Cand discutam de cota unica ea se refera si la venituri si la profit", a declarat presedinta organizatiei de femei a PDL intrebata cum comenteaza afirmatia lui Sebastian Vladescu potrivit careia Romania trebuie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011.

Romania trebuie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem, a declarat pentru "Ziarul Financiar" ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

Intr-un interviu acordat ZF, el sustine ca actuala cota unica de 16% nu mai poate sustine bugetul, in conditiile in care recesiunea va fi in acest an mai mare de 1,5% din PIB, iar perspectivele pentru 2011 sunt incerte.

Ministrul spune ca lucreaza la un sistem de impozit pe venitul global, in trepte mici, cu deduceri pentru pensii si asigurari de sanatate private.

Impozitul pe profit ar urma sa scada anul viitor la 15%, pentru mentinerea competitivitatii fiscale a Romaniei, dar Vladescu nu renunta la impozitul forfetar.

El mai afirma ca pentru incurajarea consumului va fi nevoie de reducerea TVA in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#barbu cota unica vladescu impozitare , #stiri Sebastian Vladescu