Taximetristii independenti ameninta cu proteste dupa 1 iulie

Marti, 22 Iunie 2010, ora 16:55
1385 citiri
Taximetristii independenti ameninta cu proteste dupa 1 iulie

Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI) intentioneaza sa organizeze, dupa 1 iulie, un miting de protest in Bucuresti, daca Ministerul de Finante va creste taxele pentru persoanele fizice autorizate (PFA), relateaza Mediafax.

"In Bucuresti avem cel mai mic tarif pe kilometru din tara, iar daca se va merge in continuare pe acest tarif de 1,39 lei pe kilometru 80% din PFA-uri nu vor reusi sa isi pastreze autorizatia de transport emisa de Primaria Municipiului Bucuresti si incepand cu 1 septembrie trebuie sa-si inchida activitatea", se arata intr-un comunicat al ADTI.

Asociatia a stabilit, marti, in cadrul Adunarii Generale, ca fisele de fundamentare a tarifului pe kilometru trebuie recalculate din cauza cresterii pretului la combustibil si a taxelor pentru PFA.

"Dupa data de 1 iulie ne gandim sa iesim in strada pentru ca ministrul Finantelor a anuntat ca va mari taxele, ceea ce inseamna falimentul multor firme si PFA-uri.

Daca masurile anuntate se vor concretiza, vom organiza un miting de protest", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele ADTI, Viorel Radu.

ADTI are 2.500 de membri, persoane fizice autorizate care activeaza pe piata de taxi.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat impozitarea cu 16% a veniturilor din drepturi de autor, activitati bursiere, a dobanzii produse de depozitele bancare, a persoanelor fizice autorizate si a contractelor de mandate, incepand cu 1 iulie. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#taximetristi, # proteste, # pfa , #stiri Sebastian Vladescu