Vladescu a amintit de Tariceanu la ceremonia de garantare a creditului Ford

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 13:40
1131 citiri
Vladescu a amintit de Tariceanu la ceremonia de garantare a creditului Ford

Proiectul Ford la Craiova a fost confruntat cu numeroase adversitati, locale si europene, dar problemele au fost depasite prin contributia presedintelui Ford Europa, John Fleming, si cu sprijinul autoritatilor, inclusiv a fostului premier, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

As vrea sa multumesc tuturor celor care au facut posibil acest proiect in ciuda tuturor adversitatilor initiale, si au fost foarte multe incepand de la cele locale si la cele europene si, ulterior, la cea mai mare adversitate, care s-a numit criza si situatia pietei auto, scrie Mediafax.

Si a existat cineva care a facut posibil acest proiect si acel cineva se numeste John Fleming.

Si desi nu este printre noi astazi, as vrea sa ii multumesc lui John, pentru ca fara totala lui dedicatie si fara totala lui incredere ca Romania poate sa fie un jucator important pe piata auto, acest proiect nu ar fi existat niciodata", a spus Vladescu, la ceremonia de semnare a documentelor de garantare a creditului contractat de Ford de la Banca Europeana pentru investitii, organizata la sediul Guvernului.

El i-a asigurat totodata pe muncitorii de la uzina din Craiova ca autoritatile vor continua sa asigure proiectului acelasi sprijin pe care l-a acordat inclusiv fostul prim-ministru (Calin Popescu Tariceanu -n.r.).

"Ii asigur ca, asa cum in faza initiala a proiectului au avut intregul suport, pornind cu presedintele si primul-ministru de atunci, sunt convins ca de-a lungul derularii proiectului, presedintele, primul-ministru, intregul guvern, autoritatile locale vor sustine acest proiect, pentru ca este unul vital pentru viitorul Romaniei", a spus Vladescu.

Grupul Ford a devenit actionar majoritar la Automobile Craiova in 2007, cand a achizitionat 72,4% din capitalul firmei de la statul roman, pentru 57 de milioane de euro. La acel moment, prim-ministru era liberalul Calin Popescu Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#vladescu, #tariceanu, #credit, #ford , #stiri Sebastian Vladescu