Vladescu anunta 100.000 de disponibilizari pentru 2010

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 11:09
1297 citiri
Vladescu anunta 100.000 de disponibilizari pentru 2010

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a confirmat oficial, joi, existenta unui program guvernamental care prevede circa 100.000 de disponibilizari in acest an, refuzand sa comenteze mai mult pe acest subiect pana la definitivarea bugetului.

"Nu comentez deocamdata disponibilizarile de posturi. Exista un program de circa 100.000, fiecare institutie va aplica acest program. Grija mea cea mare in acest moment este de a gasi resurse pentru crearea de locuri de munca", a declarat Vladescu inainte de intrarea la dezbaterile pe buget din Parlament.

Ministrul a mai dat asigurari ca toate cheltuielile cu pensiile si salariile sunt asigurate, dar a precizat ca investitiile vor fi multa vreme de acum incolo limitate, in cazul in care nu vor fi deblocate resurse bugetare importante pentru acestea.

In privinta miilor de amendamente propuse de parlamentari la proiectul legii bugetului pe 2010, acesta a declarat ca "Parlamentul este suveran, noi implementam ceea ce decide Parlamentul". El a adaugat insa ca se poate discuta doar despre "mutari de fonduri in interiorul ministerelor", nu si despre redistribuiri de fonduri sau cheltuieli suplimentare.

Vladescu spune ca se bucura de miile de amendamente propuse de parlamentari la proiectul de buget,
pentru ca ele arata "grija cu care fiecare parlamentar se uita la colegiul sau si dorinta lui de a face bine". El s-a aratat ingrijorat doar de faptul ca suma acestora se ridica la cateva miliarde de euro, care ar trebui investiti "doar pentru a face carpeli pe ici pe colo, nu pentru lucrari mari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #bugetari, #disponibilizari, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu