Vladescu: Boc are o intelegere limitata a economiei

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 10:58
1687 citiri
Vladescu: Boc are o intelegere limitata a economiei

Capacitatea premierului Emil Boc de a intelege complexitatea si dificultatile economiei romanesti este limitata, in primul rand din cauza  pregatirii acestuia, mai ales in contextul unei perioade extrem de dificile precum criza, considera fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu, informeaza Mediafax.

"In ceea ce priveste capacitatea primului ministru de a intelege complexitatea economiei romanesti si mai ales dificultatile economiei romanesti, cred ca exista o limita care este generata in primul rand de pregatirea domniei sale, de faptul ca a fost nevoit sa preia economia romaneasca intr-un moment de criza", a spus Vladescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Fostul ministru considera ca daca economia romaneasca ar fi fost intr-o perioada de crestere ca in anii 2005-2006 ar fi fost mult mai usor pentru premier.

"Vorbesc despre o intelegere limitata intr-o perioada extrem de dificila", a aratat Vladescu.

Intrebat, in acest context, cine din Guvern se pricepe la economie, Vladescu a raspuns ca, din perspectiva articolelor din ziare, nimeni nu ar avea aceasta capacitate.

"Daca e sa ma iau dupa ceea ce cred eu ca am facut, (...) in Ministerul Finantelor s-au facut lucruri absolut necesare pentru Romania, care se vor vedea peste ani", a continuat fostul ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România a avut în 2023 al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, prin raportarea discrepanței dintre veniturile și chetuielile bugetare la produsul intern brut (PIB) din...
#boc, #criza, #economie, #finante, #intelegere, #ministru, #pregatire, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu