Vladescu catre investitori: Romania a iesit din recesiune

Vineri, 27 August 2010, ora 11:21
1316 citiri
Vladescu catre investitori: Romania a iesit din recesiune

Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu le transmite investitorilor ca Romania a iesit din recesiune si ca se afla pe "calea cea buna". 

"In trimestrul al doilea din acest an am avut o crestere foarte, foarte mica. Pentru prima data dupa sase trimestre cu scadere, in al saptelea am avut o crestere de 0,3%, asa incat sunt optimist ca mergem pe calea cea buna", a spus ministrul la postul de televiziune international de business Bloomberg.

In opinia lui Vladescu, prima emisiune de obligatiuni in euro din 2010 a fost un succes.

"Prima emisiune de obligatiuni in euro din acest an a fost un succes, am strans 1 mld. euro si ne asteptam sa avem succes si cu emisiunea de la sfarsitul anului. Romania va continua finantarea echilibrata a deficitului intre piata interna si cea externa", a spus ministrul, fara a reactiona la comentariile moderatoarei de la Londra privind dificultatile intampinate de Finante in incercarile de a atrage lichiditati in lei.

De asemenea, ministrul considera ca "masurile dificile" luate de Guvern - taierea salariilor din sectorul bugetar cu 25% pentru ultimele cinci luni ale anului si majorarea TVA la 24% - vor echilibra veniturile bugetului, iar deficitul va ramane sub 7% din PIB anul acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#vladescu, #investitori, #recesiune, #romania , #stiri Sebastian Vladescu