Vladescu despre cartonasul galben: nu s-a premiat inca oprirea evaziunii

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 14:28
1234 citiri
Vladescu despre cartonasul galben: nu s-a premiat inca oprirea evaziunii

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a evitat sa comenteze declaratia premierului Emil Boc privind "cartonasul galben" acordat pentru afirmatiile despre cota unica, spunand insa ca a pregatit legislatia prin care se dau evazionistilor astfel de cartonase, pentru care inca nu sunt date premii, potrivit Mediafax.

"In normele acestea dam cartonase galbene evazionistilor fiscali si, pe aceasta tema, deocamdata, nu cred ca s-au facut premiile care ar trebui date. Deci...", a spus Vladescu.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti cate cartonase galbene a primit pana in prezent din partea premierului.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, ca l-a "mustruluit" pe ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pentru afirmatiile acestuia privind eliminarea cotei unice de impozitare si ca i-a aratat "cartonasul galben", deoarece nu a avut mandat sa lanseze in discutie o astfel de tema.

"L-am mustruluit pe ministru si a fost sanctionat cu un cartonas galben, pentru ca nu a avut mandat sa lanseze o astfel de tema. El a facut-o cu o maniera nevinovata. Inainte sa dai cartonasul rosu, dai cartonasul galben", a spus Boc miercuri seara, la postul public de televiziune.

Ministrul Finantelor a sustinut, intr-un interviu acordat saptamana trecuta "Ziarului Financiar", ca Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladescu, #boc, #impozit, #cota, #unica , #stiri Sebastian Vladescu