Vladescu: Discutiile asupra proiectelor de buget au fost profesionale

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 00:50
1490 citiri
Vladescu: Discutiile asupra proiectelor de buget au fost profesionale

Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a apreciat, dupa adoptarea proiectelor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat, ca dezbaterea in comisii a fost una "profesionala" si ca, indiferent de optiunile politice, solutiile gasite tin cont de ce poate bugetul si nu de ce s-ar dori.

"Multumesc pentru ca discutiile au fost foarte profesionale si pentru ca, indiferent de optiunile politice, s-au gasit solutii care sa tina cont de ceea ce poate acest buget si nu de ceea ce ne dorim" , a spus Vladescu, duminica dimineata.

Ministrul a tinut sa le multumeasca in mod expres parlamentarilor pentru efortul sustinut pe care l-au facut adoptand cu celeritate proiectele legilor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat.

"Vreau sa multumesc comisiilor de buget-finante, celor doi presedinti, pentru ca s-a facut un efort deosebit pentru ca legea bugetului de stat si legea bugetului asigurarilor sociale sa fie analizate cu maxima celeritate, in asa fel incat la inceputul saptamanii viitoare sa inceapa dezbaterile in Parlament" , a spus Vladescu.

El a adaugat ca discutia in jurul bugetului asigurarilor sociale de stat i-a aratat cat de sensibil este acest subiect, pentru ca, intr-o comisie de un profesionalism care nu poate negat, a fost vazut riscul pe care o majoarare a pensiilor l-ar avea pentru parametrii macroeconomici si pentru echilibrele necesare Romanei.

"Este evident ca pensionarii romani traiesc rau si membrii Parlamentului si-au exprimat intentia ca solutii ca pensionarii sa primeasca o pensie mai mare sa fie gasite.

Pentru mine este o obligatie sa incerc ca gasesc solutii de acest fel, dar deocamdata echilibrele macroeconomice sunt mai importante. Am avut o crestere importanta de pensii in ultimii ani si acum trebuie sa ne echilibram la un nivel sustenabil" , a conchis Vladescu.

Comisiile reunite de buget-finante au adoptat, duminica dimineata, dupa o dezbatere-maraton, de circa 17 ore, proiectul legii bugetului de stat pe 2010, cu amendamentele aprobate, actul normativ cumuland 26 de voturi "pentru" si 15 voturi "impotriva" .

Parlamentarii au reluat, duminica dimineata, si votul asupra proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010, care fusese initial respins, acesta fiind adoptat in final cu 32 de voturi "pentru".

Rapoartele intocmite de comisiile de buget-finante, sesizate pe fond cu dezbaterea proiectelor legilor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat, urmeaza sa intre de luni in dezbaterea plenului celor doua Camere ale Parlamentului. 

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#vladescu, #ministru, #finante, #proiect, #buget, #asigurari sociale , #stiri Sebastian Vladescu