Vladescu: E nevoie de imprumut pentru a finanta deficitul bugetar

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 09:17
1208 citiri
Vladescu: E nevoie de imprumut pentru a finanta deficitul bugetar

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca imprumutul de un miliard euro pe care Romania il va lua de pe piata de externa nu iese din limitele programului de finantare stabilit pe 2010 si ca acesta este necesar pentru "finantarea deficitului bugetar si pentru diversificarea pietelor".

"Este nevoie de finantare si una din surse este si finantarea externa. Romania nu se poate finanta, in mod constant, numai de pe piata interna, deci face parte din programul de finantare, nu este nicio nevoie suplimentara sau in afara programului de finantare stabilit pe anul 2010", a spus Vladescu, miercuri, la Parlament, raspunzand la intrebarea de ce este nevoie de un miliard de euro prin emisiunea de eurobonduri, precizeaza Mediafax.

El a mai aratat ca Romania se imprumuta in mod constant si faptul ca se imprumuta pe piata interna sau externa nu inseamna decat o diversificare a pietelor.

Intrebat daca Romania isi permite un alt imprumut, Vladescu a precizat ca nu este o problema daca Romania isi permite un alt credit, ci ca "nu este vorba de excedarea limitelor de imprumut stabilite pe acest an".

Vladescu a apreciat ca "nu este absolut nimic special" la acest imprumut.

"Ne imprumutam si pe pietele externe pentru a finanta deficitul bugetar. Este nevoie de imprumut pentru a finanta deficitul bugetar si pentru diversificarea pietelor", a adaugat Vladescu.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit, #finantare, #imprumut, #piete , #stiri Sebastian Vladescu