Vladescu: Efectele produse de inundatii nu au fost luate in considerare la calcularea deficitului

Joi, 01 Iulie 2010, ora 09:34
1372 citiri
Vladescu: Efectele produse de inundatii nu au fost luate in considerare la calcularea deficitului

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, spune ca pagubele produse de inundatii nu afecteaza deocamdata tinta de deficit bugetar, dar ca efectele pot fi masurate dupa calcularea sumelor ce trebuie alocate de la buget si dupa aprobarea ajutorului din Fondul UE, informeaza NewsIn.

"Deocamdata

, urmeaza sa vedem exact care sunt aceste efecte, ce se poate acoperi din Fondul european de Solidaritate, care va fi cheltuiala bugetata efectiva. Deocamdata, in afara de ni?te alocari pentru locuitori sumele nu sunt semnificative. Deocamdata nu avem o influenta pe deficitul bugetar", a declarat Vladescu, intrebat de presa daca, din cauza pagubelor produse de inundatii, se a?teapta la depa?irea tintei de deficit bugetar.

Autoritatile romane intentioneaza sa solicite un ajutor din Fondul de Solidaritate al UE, ca urmare a pagubelor produse de inundatiile din ultimele zile.

Ajutorul se acorda fie daca pagubele depa?esc trei miliarde de euro, fie daca reprezinta sunt de cel putin 0,6% din PIB, potrivit ministrului Internelor, Vasile Blaga.

Guvernul a convenit, in negocierile cu FMI, asupra unui deficit bugetar de 6,8% din PIB.

#ajutoare, #bugetar, #deficit, #inundatii, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu