Vladescu: Iesim din recesiune, dar sa nu ne asteptam la miracole

Marti, 15 Martie 2011, ora 22:41
1661 citiri
Vladescu: Iesim din recesiune, dar sa nu ne asteptam la miracole

Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante, sustine ca Romania se afla pe drumul cel bun in ceea ce priveste economia, si ca va iesi din recesiune, insa avertizeaza ca o crestere economica de 1-2% nu se va simti neaparat in buzunarele romanilor.

"Eu cred ca Romania este pe calea cea buna. Nu am datele din primul trimestru, insa o extrapolare a ceea ce s-a intamplat la sfarsitul anului trecut creeaza aceasta impresie. Este posibil ca Romania sa inregistreze cel de-al doilea trimestru de crestere economica consecutiva", a declarat fostul ministru de Finante, la Antena 3, fiind intrebat daca premierul Boc avea dreptate cand spunea ca Romania iese din criza.

Economistul a precizat ca, intr-adevar, Romania este pe calea cea buna, insa a avertizat ca acest lucru nu se va simti la nivel individual, in traiul de zi cu zi al romanilor.

"In mod cert nu va fi o crestere impresionanta, ci undeva in jurul a 1% sau 2%, ceea ce tehnic inseamna ca premierul a avut dreptate, iesim din criza dupa standardele de evidenta statistica", a precizat Vladescu.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#vladescu, #criza, #recesiune , #stiri Sebastian Vladescu