Vladescu: "Iesirea din criza este un act care trebuie sa apartina tuturor cetatenilor"

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 13:48
1281 citiri
Vladescu: "Iesirea din criza este un act care trebuie sa apartina tuturor cetatenilor"

Sebastian Vladescu, nominalizat la functia de ministru al Finantelor in noul guvern Boc, apreciaza ca, in vederea iesirii din criza, autoritatile trebuie sa invete sa comunice cu populatia, "pentru anularea iluziilor, dar si a spaimelor" si recastigarea increderii. 

"Faptul ca nu stim sa comunicam suficient cu populatia si sa-l transformam dintr-un mediu amorf, chiar ostil, intr-un partener de iesire din criza este vina noastra.

Iesirea din criza este un act care trebuie sa apartina tuturor cetatenilor romani. (...)

Trebuie sa fim transparenti, sa comunicam, pentru anularea iluziilor, dar si a spaimelor", a spus Vladescu, citat de Mediafax, la audierile comisiilor parlamentare reunite de buget-finante.

El a sustinut ca Romania are suficiente resurse interne, dar si suficient sprijin extern, pentru a iesi din criza si a relua cresterea economica pe o perioada "de ordinul lunilor".

"Pe de alta parte, a repeta tot timpul ca maine o sa mori nu-ti foloseste ca sa traiesti. Stim. Stim ca suntem in criza", a spus Vladescu.

El este de parere ca nici Romania si nici Europa sau restul lumii nu au iesit inca din criza.

"Exista muguri, sperante ca aceasta criza se incheie", a apreciat Vladescu.

Intrebat ce ideologie politica il va conduce in actiunile pe care le va intreprinde la Ministerul Finantelor, Vladescu a raspuns ca nici in Romania, nici in restul Europei nu se poate vorbi in acest moment de aplicarea unui curent politic, ci exclusiv de masuri anticriza, cu scopul reluarii cresterii economice.

"Nu voi fi nici de dreapta, nici de stanga, nici de centru. Voi fi echilibrat si voi cauta sa ating scopul urmarit de toata lumea, reluarea cresterii economice", a spus Vladescu.

El a mai spus ca din punctul lui de vedere principalele lucruri reprezinta transparenta, dialogul si reluarea increderii. 

#vladescu, # criza, # cetateni , #stiri Sebastian Vladescu