Vladescu: imi mentin declaratia legata de stimulente

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 00:53
1437 citiri
Vladescu: imi mentin declaratia legata de stimulente

Fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, a precizat miercuri, la emisiunea 100% de la B1 TV, ca isi mentine declaratia facuta la plecarea din Guvern in legatura cu acordarea stimulentelor catre angajatii din Ministerul de Finante, potrivit Newsin.

"Imi mentin declaratia de atunci legata de stimulente", a spus Sebastian Vladescu. Cateva sute de angajati ai Ministerului Finantelor Publice au incetat miercuri lucrul, nemultumiti fiind ca nu si-au mai primit de doua luni stimulentele salariale.

Inaintea remanierii fostului ministru de Finante Sebastian Vladescu, presedintele Traian Basescu ii reprosa acestuia ca la minister inca se acordau stimulente.

De altfel, seful statului i-a avertizat ulterior pe noii ministri ai Finantelor si Muncii sa nu repete "eroarea de sfidare a opiniei publice" pe care au facut-o predecesorii lor, cand au acordat stimulente oamenilor din minister, in conditiile in care bugetarilor li se cere solidaritate pe fondul crizei economice.

Sebastian Vladescu declara, la momentul remanierii, ca decizia de a acorda stimulente personalului din subordinea sa ii apartine, iar intre el si presedintele Traian Basescu exista o divergenta de opinii de mai multa vreme pe aceasta chestiune.

Vladescu explica atunci ca, fara stimulente, salariul personalului ar fi scazut foarte mult, ceea ce ar fi facut dificil de condus institutia.

"Motivatia era diferenta de salarizare intre Ministerul Finantelor si ceilalti bugetari. Am facut o declaratie acum cateva luni, din acest punct de vedere a fost o eroare la scrierea legii 330 anul trecut, cand in lege s-au introdus sporurile, dar nu s-au introdus stimulentele. Ministerul Finantelor nu avea sporuri, avea stimulente.

Ele au ramas pe dinafara si, in cazul in care ar fi disparut, personalul din cadrul ministerului, cu tot cu reducerea de 25%, ar fi pierdut aproape 60% din venituri, ceea ce facea foarte greu de administrat acesata institutie", spunea Vladescu.

Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a precizat ulterior ca stimulentele trebuie eliminate pentru nu crea avantaje unor functionari in defavoarea altora, mai ales intr-o perioada de criza. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vladescu, #stimulente, #declaratie, #angajati, #minister, #finante , #stiri Sebastian Vladescu