Vladescu: In 2010 vor fi sub 100.000 de disponibilizari de la stat

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 12:19
1999 citiri
Vladescu: In 2010 vor fi sub 100.000 de disponibilizari de la stat

Ministrul desemnat al finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti, in cadrul audierilor din Parlament, ca numarul disponibilizarilor din sectorul bugetar va fi mai mic de 100.000 anul viitor si a precizat ca nu intentioneaza sa modifice sistemul actual de taxe si impozite, potrivit NewsIn.

"Nu exista aceasta cifra (400.000 disponibilizari, n.r.) in buget, desi am auzit si eu ca se vehiculeaza.

Conform proiectului de buget sunt sub 100.000 de angajati", a precizat Vladescu, care a adaugat ca unele reduceri de posturi vor veni pe cale naturala, prin neangajarea de persoane pe posturile care se elibereaza.

El a mai spus ca nu exista masuri dure de reducere a aparatului fiscal, ci o cale naturala.

"Vrem sa ne concentram pe calitatea celor care lucreaza in aceasta zona, pe pregatirea lor si modul cum interactioneaza cu persoanele", pentru ca nivelul de colectare sa fie mai mare, a mai spus Vladescu.

Totodata, in cadrul audierilor, ministrul desemnat al finantelor a precizat ca nu intentioneaza sa majoreze niciuna dintre taxele principale ori secundare.

"Nu intentionez sa modific sistemul de taxe si impozite. (...)

Va exista o discutie despre impozitul minim, care ar trebui modificat", prin orientarea acestuia catre zonele cu risc de evaziune fiscala potential ridicat, printre care alimentatia publica.

Potrivit lui Vladescu, in proiectul de buget pe 2010 nu exista nicio masura directa de stimulare a mediului de afaceri, deoarece acestea presupun costuri, cu exceptia dorintei de mentinere a stabilitatii macroeconomice, care ar urma sa duca la scaderea nivelului dobanzilor, "ceea ce reprezinta un sprijin pentru mediul de afaceri". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladescu, # disponibilizari, # stat, # taxe , #stiri Sebastian Vladescu