Vladescu: incepand cu martie vom putea intra in programul de venituri

Luni, 15 Martie 2010, ora 14:03
781 citiri
Vladescu: incepand cu martie vom putea intra in programul de venituri

Ministerul Finantelor Publice (MFP) se asteapta ca veniturile incasate la bugetul general consolidat sa ajunga la nivelul estimat incepand cu luna martie, dupa ce in primele doua luni ale acestui an au fost sub asteptari, a declarat, luni, ministrul de resort, Sebastian Vladescu, citat de NewsIn.

"Din pacate, la nivelul primelor doua luni, veniturile nu sunt asa cum estimam. Cred ca incepand cu luna martie vom putea intra in programul de venituri", a spus Vladescu.

Ministrul Finantelor declara la inceputul lunii februarie ca veniturile bugetare realizate in ianuarie au reprezentat 98,5% din suma programata si nu sunt probleme cu privire la incasari sau plati si ca finantele au putut finanta "cu costuri reduse necesarul de roll over si de finantari noi".

El a mai dat asigurari ca cele 3 miliarde euro care au intrat in bugetul MFP de la inceputul lui 2010 vor fi folositi pentru investitii.

"As putea spune ca toti banii se duc catre investitiii, tinand cont ca in 2010 volumul investitiilor va depasi cele 3 miliarde (euro n.r.) imprumutate in cele trei saptamani", a precizat Vladescu.

Ministrul a mai spus ca are o comunicare constanta cu sindicatele dar ca, deocamdata, resursele sunt limitate.

"Mesajele de crestere pe care economia Romaniei incepe sa le dea sunt incipiente si depind de evolutia la nivel global. Atat timp cat cresterea economica este limitata, resursele sunt limitate", a spus ministrul care a insistat ca trebuie platite taxele si impozitele pentru ca "principala resursa este activitatea depusa de fiecare dintre noi".

#buget, #finante, #incasari, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu