Vladescu: MF va debloca pana vineri sumele restante din 2009 pentru agricultori

Joi, 13 Mai 2010, ora 11:20
1106 citiri
Vladescu: MF va debloca pana vineri sumele restante din 2009 pentru agricultori

Ministerul Finantelor va debloca pana vineri toate platile restante din anul 2009 pentru agricultori, a declarat, joi, ministrul de resort Sebastian Vladescu, in urma unei intalniri cu sindicatele din agricultura si cu ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, precizeaza Mediafax.

"In general, vestile din urma intalnirii sunt normale. Am discutat foarte multe probleme care tin de erorile noastre comune", a spus Vladescu.

El a adaugat ca ministerul pe care il conduce va rezolva in decurs de doua zile platile pe cap de animal restante pe anul 2009.

"Azi-maine, Ministerul Finantelor va debloca toate sumele restante pe anul trecut", a afirmat Vladescu.

Potrivit lui Stefan Niculae, presedintele Federatiei Agrostar, restantele de anul trecut la platile pe cap de animal se ridica la circa 400 de milioane de lei.

Vladescu a mai spus ca a discutat cu reprezentantii agricultorilor si despre un sistem de garantare a implementarii fondurilor europene.

"Ei doresc un grant european, ceea ce e imposibil", a mai spus ministrul Finantelor.

Totodata, el a afirmat ca s-a discutat si despre ce e de facut in zona irigatiilor.

La randul sau, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a afirmat ca se va cauta o solutie pentru "a usura" costurile in domeniul irigatiilor.

Stefan Niculae a explicat ca Ministerul Agriculturii a facut demersuri ca furnizorii de energie, care le-au blocat accesul la energie proprietarilor de sisteme de irigatii, sa-i racordeze din nou, prin garantarea ministerului ca sunt buni platnici.

#irigarii agricultori plati vladescu dumitru , #stiri Sebastian Vladescu