Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vladescu: Nu exista niciun fel de intentie de impozitare a pensiilor

Vladescu: Nu exista niciun fel de intentie de impozitare a pensiilor

Ministerul Finantelor Publice nu are in intentie vreo masura de impozitare a pensiilor si nici nu va lansa vreo dezbatere publica pe aceasta tema, a declarat ministrul de resort, Sebastian Vladescu

"Nu vreau sa impozitez si stiu ca nu se pot impozita pensiile, in afara de cele mari, care deja se impoziteaza.

Sa fie foarte clar, nu intentionez sa impozitez pensiile in acest moment. Exista o impozitare a pensiilor mari si numai aceea ramane", a spus Vladescu pentru Mediafax.


In prezent, venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea unei sume neimpozabile lunare de 1.000 lei din pensie, adica pensionarii platesc 16% din valoarea care depaseste pragul de 1.000 de lei.


Ministrul Finantelor a vorbit intr-un interviu acordat money.ro despre faptul ca pensiile din Romania nu sunt impozitate nici la momentul contributiei, nici la momentul incasarii, afirmand ca-si doreste o dezbatere publica referitoare la situatia in care exista trei milioane si ceva de platitori, dar 6 milioane de beneficiari.


"Acum nu este nici macar momentul unei dezbateri publice.


Nu exista niciun fel de intentie de impozitare a pensiilor si nici intentia unei dezbateri publice privind impozitarea lor", a precizat Vladescu.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 994 ori
Citeste mai multe despreimpozitare pensii vladescu