Vladescu: Nu se pot reduce diferentiat pensiile

Marti, 25 Mai 2010, ora 14:55
1413 citiri
Vladescu: Nu se pot reduce diferentiat pensiile

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti, dupa discutiile presedintelui Traian Basescu cu grupurile parlamentare ale PDL, ca nu poate sa aiba loc o reducere diferentiata a pensiilor, deoarece aceasta ar presupune modificarea punctului de pensie, relateaza Mediafax.

Intrebat daca se ia in calcul ca pensiile care nu depasesc 1.000 de lei sa nu fie modificate, Vladescu a raspuns: "Nu se modifica in acest sens, pentru ca trebuie modificat punctul de pensie. Nu se poate acorda o scadere diferentiata".

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-a spus pensionarilor galateni care au protestat in fata sediului institutiei ca nu vor scadea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiaza de aceasta suma nu vor fi obligati la coplata. Totodata, Seitan le-a promis sindicalistilor ca in lunile iulie si august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din tara.

Presedintele Traian Basescu se intalneste, marti, cu grupurile parlamentare care sustin Guvernul, pentru discutii privind masurile impuse de acordul cu FMI.

Seful statului s-a intalnit deja cu parlamentarii PDL, la discutii participand si premierul Emil Boc si o serie de ministri.

La ora transmiterii acestei stiri, Traian Basescu discuta cu parlamentarii UDMR.

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, luni, ca la intalnirea programata cu presedintele Traian Basescu, la Parlament, inainte de trimiterea scrisorii catre FMI, grupul reprezentantilor Uniunii va insista pe importanta protejarii celor care au pensii mici.

"Cel mai important este ca noi vrem sa ii protejam pe cei cu pensiile mici. Acesta este punctul cel mai sensibil pe care vrem sa il abordam, vrem sa discutam acest lucru cu presedintele", a declarat Marko Bela.

De asemenea, UNPR va sustine, la discutiile cu presedintele Basescu, mentinerea actualei valori a pensiei minim garantate, de 350 lei.

Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a precizat pentru MEDIAFAX ca independentii vor insista, pe de alta parte, ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor sa fie masuri cu caracter temporar.

Guvernul ar urma sa aprobe miercuri scrisoarea de intentie catre FMI. Premierul Emil Boc a anuntat ca masurile impuse de acordul de imprumut cu FMI vor fi adoptate prin asumarea raspunderii Guvernului.

#vladescu, #pensii, #seitan, #reducere , #stiri Sebastian Vladescu