Vladescu: Nu voi aproba transferuri de la investitii catre alte cheltuieli

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 11:30
1037 citiri
Vladescu: Nu voi aproba transferuri de la investitii catre alte cheltuieli

Ministerul Finantelor nu va aproba transferuri de la capitolul bugetar destinat investitiilor catre alte tipuri de cheltuieli, chiar daca Legea responsabilitatii fiscale nu este in vigoare, a declarat vineri ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, informeaza NewsIn.

"In acest spirit al investitiilor si al sustinerii crearii locurilor de munca, vreau sa informez ca Ministerul Finantelor nu va aproba, chiar fara Legea responsabilitatii fiscale, transferul de la cheltuieli de capital catre alte tipuri de cheltuieli. (...) Din acest punct de vedere, usa biroului meu este inchisa. Pentru orice al subiect sunteti bineveniti", a declarat ministrul Finantelor la inceputul sedintei de vineri a Executivului.

Vladescu i-a invitat pe ceilalti ministri sa discute despre cheltuirea banilor destinati investitiilor in 2010.

"Sa vina sa discutam ce trebuie sa cheltuim in trimestrul I, ca sa avem sansa sa implementam investitiile. (...) Trebuie sa vedem necesarul pe trimestrul I, care trebuie sa fie cel mai mare, pentru ca ulterior banii pot fi cheltuiti", a declarat el.

Premierul Emil Boc le-a transmis ministrilor ca in sedinta de Guvern de saptamana viitoare asteapta o prima prezentare cu privire la planul de investitii pe anul in curs.

Proiectul Legii responsabilitatii fiscale aprobat de Guvern si trimis Parlamentului prevede ca Executivul poate face maximum doua rectificari bugetare intr-un an, dar nu in primul semestru, insa la rectificari nu pot fi majorate cheltuielile de personal.

Ministerele care depasesc intr-un trimestru limita cheltuielilor de personal nu mai pot acorda prime, nu pot plati orele suplimentare, nu pot scoate la concurs posturile vacante si nici nu au voie sa avanseze angajatii, daca acest lucru presupune majorarea salariilor.

Totodata, proiectul de Lege instituie obligativitatea Guvernului de a prezenta Parlamentului, cu 60 de zile inainte de alegerile parlamentare, un raport cu privire la situatia economico-bugetara, iar pana la data de 30 mai a fiecarui an trebuie sa prezinte, tot in fata Legislativului, o strategie fiscal-bugetara pentru urmatorii trei ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#vladescu, #investitii, #cheltuieli, #finante, #buget , #stiri Sebastian Vladescu