Vladescu: Punctul de pensie pentru 2011 sa fie stabilit prin Legea bugetului asigurarilor sociale

Luni, 21 Iunie 2010, ora 16:51
2216 citiri
Vladescu: Punctul de pensie pentru 2011 sa fie stabilit prin Legea bugetului asigurarilor sociale

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a propus, luni, un amendament la proiectul Legii sistemului unic de pensii care prevede ca pentru anul 2011 valoarea punctului de pensie se va stabili prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul viitor, precizeaza Mediafax.

Vladescu a aratat, intr-o scrisoare adresata conducerii Camerei Deputatilor, ca membrii Comisiei de munca a Camerei Deputatilor au aprobat, la dezbaterea proiectului Legii pensiilor, ca punctul de pensie sa fie de 732,8 lei la data intrarii in vigoare a acestei legi, iar deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat in perioada 2011-2013 ar fi, in aceste conditii, de 12,5 miliarde de lei pentru 2011, si 12,6 miliarde de lei in 2012 si 13 miliarde de lei in 2013.

"Pentru a asigura echilibrul bugetului general consolidat in conditiile in care deficitul acestuia trebuie redus sub3% din PIB in anul 2012 conform Programului de convergenta si Pactului de stabilitate, va rugam sa luati in considerare urmatorul amendament la proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice astfel, art 102 (1) Pentru anul 2011 valoarea punctului de pensie se stabileste prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2011", se precizeaza in scrisoarea lui Vladescu.

Vladescu mai propune ca "in cazul in care sunt necesare transferuri de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetului asigurarilor sociale de stat, valoarea punctului de pensie se va stabili prin legile bugetare anuale in functie de transferurile posibile a se acorda".

Biroul Permanent al Camerei deputatilor a decis, luni, ca amendamentul propus de Vladescu sa fie trimis la comisia de munca unde se afla in dezbatere proiectul de lege. Camera Deputatilor a decis, saptamana trecuta, sa retrimita comisiei de munca raportul la proiectul legii pensiilor pentru a mai fi analizat.

#vladescu punct pensie asigurari sociale , #stiri Sebastian Vladescu