Vladescu: Remanierea mea a fost o eroare

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 01:29
1434 citiri
Vladescu: Remanierea mea a fost o eroare

Sebastian Vladescu a declarat, joi, ca remanierea sa din functia de ministru al Finantelor este o decizie politica, dar totodata "o eroare" si a adaugat ca regreta ca nu a putut finaliza proiectele incepute la conducerea institutiei, potrivit Mediafax. 

Premierul Emil Boc l-a anuntat, joi, pe Sebastian Vladescu ca a fost demis din functia de ministru al Finantelor Publice in cadrul remanierii Guvernului. Vladescu ar putea fi inlocuit la conducerea Finantelor de deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu.

"V-am mai spus-o de cateva ori, domnul Emil Boc nu are ce sa-mi reproseze. Banuiesc ca este o decizie politica. Din punctul meu de vedere este o eroare", a pus Vladescu, intrebat ce a avut de reprosat premierul pentru mandatul sau la MFP.

Vladescu si-a exprimat regretul ca nu a avut timp sa duca la bun sfarsit proiectele incepute, printre acestea numarandu-se acordul cu FMI si Comisia Europeana, reducerea evaziunii fiscale, legea finantelor publice, dar si un proiect "drag" ministrului, respectiv publicarea noii forme a Codului Fiscal.

"Mi se reproseaza incapacitatea de a comunica politic", a spus Vladescu. In opinia lui Vladescu, masurile luate in timpul mandatului sau isi vor arata in timp "roadele", iar Romania va iesi din recesiune.

El a atras atentia ca iesirea din recesiune a economiei nu trebuie sa se intample intr-un mod autarhic, ci prin conectarea la pietele externe. Vladescu a detinut pentru a doua oara portofoliul Finantelor Publice, fiind numit la conducerea ministerului la sfarsitul anului trecut, odata cu instalarea Guvernului Boc II.

El nu a fost propus de PDL, nefiind membru al acestui partid, dar a beneficiat de sustinerea presedintelui Traian Basescu. 

#sebastian vladescu, #remaniere, #eroare , #stiri Sebastian Vladescu