Vladescu: Sefii institutiilor de stat nu ar trebui sa primeasca salarii compensatorii

Joi, 11 Februarie 2010, ora 13:03
1107 citiri
Vladescu: Sefii institutiilor de stat nu ar trebui sa primeasca salarii compensatorii

Persoanele din conducerea institutiilor de stat ar trebui sa isi declare veniturile si sa nu primeasca salarii compensatorii in cazul in care pleaca din aceste functii, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, informeaza NewsIn.

El a precizat, de asemenea, ca nu ar trebui sa aiba loc schimbari dese la conducerea respectivelor institutii.

Declaratiile ministrului de finante au fost facute in contextul in care conducerea Fondului Proprietatea a fost schimbata recent, fostii directori primind in urma plecarii plati compensatorii de aproape 500.000 euro.

La sfarsitul lunii decembrie, consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea a hotarat schimbarea membrilor directoratului cu patru voturi pentru si trei impotriva, decizie care a atras aplicarea unor clauze contractuale prin care cei trei directori vor primi compensatii de 464.000 euro.

Ulterior, noul director general al Fondului, Ionut Popescu a cerut sa nu primeasca salarii compensatorii in cazul plecarii.

De asemenea, el a anuntat miercuri actionarii ca va solicita consiliului de supraveghere sa i se reduca salariul de director general la nivelul unui secretar de stat, adica 4.800 lei.

Pe de alta parte, Daniela Lulache, fostul director general al FP, a avut pentru mult timp un salariu confidential.

Dupa plecare, ea a declarat intr-o emisiune a The Money Channel ca avea un salariu net lunar de 13.000 euro, fara sporuri si bonusuri.

Sebastian Vladescu a afirmat cu privire la aceasta problema ca din punctul lui de vedere nu exista salarii confidentiale in sistemul public, insa "daca se intampla asa ceva si este ok din punct de vedere juridic voi lua masuri".

Intrebat de situatia de la Eximbank, el a explicat ca banca "nu se afla in curtea noastra [...] dar nu cred ca ar trebui sa existe plati compensatorii, asa cum nu cred ca ar trebui ca persoanele din conducere sa fie schimbate odata cu schimbarea regimului politic".

Vladesca a concluzionat ca "poate acum se incearca o stabilizare in acest sens". 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#compensatorii, #conducere, #fp, #salarii , #stiri Sebastian Vladescu